11 Aralık 2014 Perşembe

The Human Body Sergisi



Bu sene 4. sınıfta  fen ve teknoloji dersindeki ilk ünitemiz iskelelet ve kas sistemiydi. Dolayısıyla bu  sergiye gitmeyi zaten geçen seneden planlamıştık. Öğrencilerim vücudumuzla ilgili öğrendikleri bilgileri birebir görerek, inceleyerek pekiştirme fırsatı buldular.

Gforce Exhibitions, heyecan verici gerçek insan vücutları ve örneklerinin yeni sergisi Aqua Florya Alışveriş merkezi içerisinde bulunan İstanbul Akvaryum Bilim Merkezi’nde bulunuyor. Dikkatlice parçalara ayrılmış 200 adet tam ve kısmi insan vücudu ve örneğine dikkat çeken The Human Body Exhibition, insan vücudunun mucizesini ve işlevlerini yerine getirişini sergileyerek derinin altında olup bitenleri, eşsiz şekilde üç boyutlu görüntüyle sunuyor. 

The Human Body Exhibition, insan anatomisinin temel unsurlarına dikkat çeken ve insan vücuduna zarar veren sigara, obezite ve diğer etkileri görselleştiren dokuz galeriden oluşuyor. Öğrencilerim en çok sağlıklı bir akciğerle, sigaradan fazlasıyla zarar görmüş ve kararmış bir akciğerden etkilendiler. Hepsi birden ileride sigara içmeyeceklerine dair söz verdiler:) Bir rehber eşliğinde gezimizi yaptığımız için öğrencilerim merak ettikleri soruları da sorabildiler. Rehberler de açıklayıcı bir şekilde soruları cevaplandırdı. 


http://www.istanbulakvaryum.com/

Büyükada'dan Florya'ya gitmek bizim için hiç sorun olmuyor. Sağolsun Elita Tur yani Yılmaz Bey bize bu konuda her zaman destek oluyor.  Aralık sonuna kadar sergiyi gezebilirsiniz.

Bunlar da sergi sonrası  alışveriş merkezinde çekilen fotoğraflarımız:)


4-B ve 4-C sınıfı öğrencileri



Dora ve Alkım kardeşler :)

                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder