17 Aralık 2014 Çarşamba

Dişlerimiz sapasağlam...


Cansu'mun diş hekimi Ayşe Gül AYDIN. Ayşe Gül'le pilateste geçen yıl tanıştık. O zaman Cansu'm da 3 yaşlarındaydı. Zaten diş temizliğine ek gıdaya geçtikten sonra hep önem verdim. O zamanlar eczanelerde satılan bitkisel ROCS marka diş macunlarıyla kızımın dişlerini fırrçalardım. 1,5 yaşından sonra da yavaş yavaş Cansu'm dişlerini kendi başına fırçalamaya başladı.. Şimdi gece dişlerini fırçalamadan yatağa girmiyor:) 




Geçen sene ocak ayında yani Cansu 3 yaşındayken Ayşe Gül doktorumuza gittik. Muayenehane zaten tam çocukların zevkine uygun döşenmiş. Cansu hemen oyuncaklarla oynamaya başlamıştı.


 Diş kontrolü için koltuğa oturduğunda önündeki televizyonda çizgi filmi açılmıştı bile. Ayşe Gül doktor o kadar çocukların ruhundan anlıyor ki Cansu'yla sohbete başladılar. Cansu ağzını açtı ve pembe renkli aynasıyla Cansu'nun dişlerini kontrol etti. Sonra da istediği bir çıkartmayı Cansu'nun eline yapıştırdı:) Mikropların dişlerimize ev yapmaması için dişlerini çok iyi fırçalaması gerektiğini söyledi. 6 ay sonra tekrar kontrole gittik. 3 ay sonra tekrar... Cansu'm artık Ayşe Gül doktoruna gitmekten çok hoşlanıyordu. En son 13 Aralık 2014'te kontrole gittik. Artık Cansu'm 4 yaşında.  Ayşe Gül Doktorumuz azı dişlerini çürüklerden korumak için fissür örtücü yapabileceğini söyledi. 





Fissür örtücü süt ve daimi dişlerin çiğneme yüzeylerindeki oluk ve çukurcukların herhangi bir madde kaybı olmadan koruyucu amaçlı ince bir tabaka ile kaplanmasını saplayan çürük önleyici materyallerdir.Cansu'nun 4 azı dişine fissür örtücü uygulandı. Ayşe Gül doktor ve yardımcısı Suzan "Cansu şimdi dişlerine sihirli bir oje süreceğiz ve dişlerin parlayacak hatta fırçaladıkça daha da parlayacak " diyerek Cansu'nun dişlerine fissür örtücüyü rahatlıkla uyguladılar. Çünkü azı dişleri 12 yaşına kadar ağızda bulunuyor. Onların diş sağlığı açısından korunması da çok önemli. Şimdi her muayenede azı dişlerinde fissür örtücülerin ne durumda olduğu da kontrol edilecek. 



Tabi ki işlem sırasında doktorunu hiç üzmeyen canım kızıma da ödül olarak bir bebek verildi:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder