21 Kasım 2014 Cuma

Eminönü'nde doğum günü süsleri nereden alınır?






Bu yıl Cansum doğum günü telaşına şimdiden başladı. Benim doğum günüm ne zaman? diye sorup duruyor. Tabi doğum gününde giyeceği kıyafetten ona gelecek hediyelere kadar herşeyi de  düşünmüş durumda:) Bu yıl Sindrella elbisesi istiyormuş. Prensesli tabaklar, süsler...

Ben de üç yıldır edindiğim tecrübelere dayanarak Eminönü'de buldum kendimi. Orası gerçekten herşeyi en uygun fiyata bulabileceğiniz harika bir yer. Cıvıl cıvıl, kalabalık, neşeli, her kafadan bir sesin çıktığı, saatlerin nasıl geçtiğinin anlaşılmadığı ve günün sonunda ancak yorgunluğunun farkına varabildiğin insanı içine çeken bir yer Eminönü:)


Eminönü'ne gittiğinizde Yeni Cami çıkar karşınıza.





Yeni Cami'nin hemen yanında Tarihi Mısır Çarşısı bulunur. Şu anda restorasyon çalışmaları yapılmakta hatta.


Mısır çarşısının yanındaki sokaktan yürüdüğünüzde sağ köşede Kurukahveci Mehmet Efendi'yi göreceksiniz.





Nefis kahve kokusununu içinize çekip hatta kendinizi Türk kahvesi almaktan alıkoyamayıp sokağın içine doğru yürüdüğünüzde...


 Sağlı sollu dükkanları ve renk renk süsleri göreceksiniz. 

Cansu'mun okulunda yapacağım doğum günü için pastasını kendim hazırlamayı düşünüyorum. Bunun için de bu sokağın solunda kalan Besanmutfak'tan muffin kek kalıplarını aldım.








Sokakta ilerlediğinizde sol tarafta Süs Dünyası isimli dükkanı göreceksiniz. Gerçekten de süse dair aradığınız ne varsa bulabileceğiniz bir yer. Buradan prenses temalı fotoğraf çerçevesi, Cansu'mun doğum gününe gelecek arkadaşlarına küçük hediyeler aldım. Fiyatlar tabi ki piyasaya göre çok uygundu.

'

O sokağın sonundan sola dönüp yukarı yürüdünüzde Uzun Çarşı Caddesi' ne çıkacaksınız. Yolun sağında Erbay balon var. Doğum günü için balonları, prensesli tabakları, bardakları, peçeteleri ve pinyatayı buradan aldım.








Tabi pinyatanın içini de doldurmak için şekerler, çikolatalar, sakızlar ve sürpriz hediyeler de almayı unutmadım. Doğum günü özel bir gün .Azıcık şekerden birşey olmaz değil mi:)







3 yorum:

  1. İstanbul a her geldiğimde uğramak için ölüp bittiğim her gittiğimde de muhakkak bir şeyler bulabildiğim bir yer. Çok güzel bir yazı olmuş :) elinize ağzınıza sağlık... Bende sayfama beklerim. Sevgilerimle...

    http://eylullegel.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Çok yararlı bir post olmuş canım

    YanıtlaSil
  3. güzel paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil